Nevidljivi strip (1)

Nevidljivi strip, 08. rujna 2015.

Nevidljivi strip (1)

Nevidljivi stripovi nisu nužno oni koji su otisnuti u malim nakladama - nekoliko je fanzina otisnuto u jednoznamenkastom broju primjeraka, ali se za njih na sceni znalo - već oni koji su stripočitateljsku pozornost izbjegli pojavivši se na neočekivanim mjestima.

 

Jedan od takvih je i reklamni strip za dezodoran Axe koji se pojavio na letku za promotivni koncert u Aquariusu. Letak - dvaput preklopljeni A4 - na naslovnici je donio fotografiju zadovoljno zločeste djevojke snimljene za policijski dosije "po američku", a na poleđini početak policijskog izvješća o slučaju "Zločina iz strasti".Preostalu stranicu i pol popunio je strip ZDENKO VIJUGA I MALI kojeg je, u nešto zbrzanijoj inačici svoga "Dick Long" stila, nacrtao Štef Bartolić. I sam Zdenko Vijuga bio je (jako) poljepšani Dick dok je njegov pomoćnik Mali bio još jedna inačica inspektora Štefa iz istoimenog Štefovog (skoro pa nastupnog) stripa.

Strip je u sedam kadrova riješio enigmu - za raspirivanje strasti u ženskadiji bio je odgovoran, dakako, Axe - nestao brzo nakon pojavljivanja u studenom 2006. i do dana današnjeg ostao nevidljiv. (C.Q.)

---

Znate li za kakav nevidljivi strip? Javite Cecileu na qstrip@gmail.com.

Cecile Quintal

Podijeli s prijateljima

Vaši komentari i mišljenja

comments powered by Disqus