Pitanja i odgovori

Koliko često i kad MojStrip izlazi?

MojStrip izlazi svakog prvog u mjesecu. Štoviše, stranica se svakog prvog u nula sati automatski osvježava novim brojem, tako da su autori prinuđeni poštovati rokove ili novog nastavka njihovog stripa naprosto neće biti u sljedećem broju.

Ukratko: možete računati da će, kad se probudite svakog prvog u mjesecu, novi broj biti na svojoj web adresi.

Koliko dugo će MojStrip izlaziti?

Mi se nadamo dugo. Godinama. Desetljećima ako je ikako moguće.

Neki od autora u trenutku kad je krenuo prvi broj imali su i po pet ili šest nastavaka "viška" kako bi bili sigurni da će stripove redovito isporučivati. Tim ritmom namjeravaju i nastaviti. Tako da slobodno možemo tvrditi kako će časopis trajati duže nego što nam vi u ovom trenutku vjerujete da hoće.

Mogu li se pridružiti svojim stripom?

Ne znamo. Pročitaj Uvjete sudjelovanja, pa ćeš sam lakše procijeniti.

Hoće li časopis u jednom trenutku početi izlaziti na papiru?

Vjerojatno ne. Ali će većina, ako ne i svi, stripovi koji u sklopu časopisa izađu prije ili kasnije izaći i na papiru kao albumi. To je, zapravo, i bila izvorna zamisao časopisa: da generira albume koji će popuniti prazninu na području domaćeg izdavaštva stripa: u prvom redu autorske crtane romane domaćih autora.

Smijem li preuzeti stripove s vaše stranice i staviti na svoju?

Vjerojatno ne. Ali to ćete morati raspraviti s autorima ponaosob. MojStrip sa svim autorima ima različite dogovore (uglavnom da njihove stripove predstavi PRVI), ali sva prava i dalje su u rukama autora.