Crtanje stripova u Ozlju

Događanja, 08. kolovoza 2016.

Crtanje stripova u Ozlju

Kad je Toni Šarić (uz pomoć svih onih koje je red spomenuti, a meni se ne da ili im ne znam imena) početkom travnja organizirao prvu strip-koloniju u Ozlju, gradiću nedaleko od Karlovca, čini se da je započeo lijepu tradiciju, jer crtanja će se nastaviti i ovoga vikenda uoči Velike Gospe.

 

Prvo crtanje imalo je za zadanu temu najpoznatiju Ozaljčanku, slikaricu Slavu Raškaj, a polučilo je i pravu pravcatu strip svesku (koja se mogla kupiti na CRŠ-u, a možda se može i sad, pa ako nekoga zanima, saznat ću vam kako, gdje i/ili od koga). Prije toga svakako možete baciti pogled na nju OVDJE (autori: Josip Stupić, Marko Dješka, Irena Jukić-Pranjić, Maja Duvnjak, Valentina Briški, Maja Marković, Lea Kralj Jager i doljepotpisani).

A ako ste negdje u blizini ili ste namjeravali posjetiti Ozalj iz ovog ili onog razloga (proguglate li ga, naći ćete ih pregršt), sljedeći je vikend odličan trenutak, jer ne samo da crtamo stripove, nego se to događa u sklopu DORF-a, Festivala dokumentarnog rock filma, tako da možete pogledati poneki film, a onda se i podružiti s nama. Najavljeni stripaši su: Marko Dješka, Ivan Marušić, Josip Stupić, Maja Duvnjak, Maja Marković, Chloe Roux i doljepotpisani.

Vjerojatno sam trebao napisati još nešto što sam zaboravio, ali sam trenutno turist, internet mi je spor, vrijeme ograničeno, koncentracija slaba...

Jurica Starešinčić

Podijeli s prijateljima

Vaši komentari i mišljenja

comments powered by Disqus